Kabeljauw met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprikaroomsaus - van Ralph de Kok

Hoe maak je Kabeljauw met Chorizo kruidenkorst en gegrilde Paprikaroomsaus op de barbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een begintemperatuur van ca. 280 graden. Pof de rode paprika’s direct tot de schil zwartgeblakend is (de groente zal nu ook zacht zijn). Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze langzaam uit in een skillet. Schep de blokjes eruit en doe in een schaaltje en giet het vet in een ander schaaltje. Zet apart.

Bestrooi de vis met peper en zout en besprenkel met het limoensap. Laat even staan. Bestrijk de snijkanten van de tomaten met wat olijfolie en gril ze direct op het barbecuerooster.
Zet apart en verlaag de temperatuur van de barbecue nu naar ca. 210 graden.

Doe voor de kruidenkorst het brood in de blender en draai tot kruimels. Voeg er dan aan toe: 1 knoflookteen, de geraspte schil van limoen en citroen, de peterselie, kaas, 3 el. chorizoblokjes en 3 el. chorizo-olie. Draai dit samen fijn en doe in een schaal/kom.

Verwijder, voor de saus, de geblakerde schil en zaadlijsten van de paprika’s en vang het sap op. Doe het sap en de paprika’s met de gegrilde tomaten, de rest van de chorizo-olie en een ½ teen knoflook in een blender en draai tot een gladde saus. Verwarm dit in een skillet en roer er op het laatst de creme-fraiche en slagroom door. Leg de plakken serranoham op het barbecuerooster (indirect) en leg hier de vis op.

Verhoog de temperatuur van de barbecue nu naar ca. 250 graden en leg na ca. 3 a 4 minuten. de serranoham met vis hoger (op het warmhoudrooster). In ieder geval ‘weg’ van de hittebron en dichtbij het deksel. Gaar de vis zo nog ca. 6 a 8 minuten tot een kerntemperatuur van 48 graden.

Schep wat warme saus in een bord, haal de vis van de ham (deze eet je niet), leg de kabeljauw in de saus en garneer met nog wat peterselie en de overgeleven knapperige blokjes chorizo.

Op deze manier maak je een overheerlijke Kabeljauw met Chorizo kruidenkorst en gegrilde Paprikaroomsaus op de barbecue. Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl