BBQ recept voor Mixed Grill met rotisserie tool van de Monolith kamado grill - van Ralph de Kok

Hoe maak je Mixed Grill met rotisserie tool van Monolith?

Steek de Monolith aan en zorg voor een temperatuur van ca. 210 graden. Schil de ananas en snijd in de lengte in dikke plakken (kern niet gebruiken). Snijd de plakken doormidden en rijg ze in de lengte aan een spies. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal de schil van de ui en snijd de ui in partjes. Rijg de ui, paprika en champignons omen om aan een spies. Rijg de vegetarische gehaktballetjes aan een spies. Doe de barbecueworst in stukken en rijg in de lengte aan een spies. Snijd de varkenshaas in blokken van ca. 2×2 cm. en kruid rondom met Habanero kruiden van Verstegen en rijg aan een spies. Doe hetzelfde met de kip en ossenhaas, kruid naar keuze en rijg ze apart aan spiesen.

Plaats de Monolith rotisserie op de barbecue en leg als eerste de spies met de kip in de rotisserie. Dan de varkenshaasspies en de spies met de gehaktballetjes. Na ca. 5 minuten kan de groentespies erbij, sluit het deksel en laat de spiesen draaien. Plaats na weer 5 minuten de ossenhaas- en worstenspies erbij.

Bestrijk de ananas met wat olijfolie en bestrooi met wat Jamaican Jerk kruiden en plaats deze spies als laatste in de rotisserie. Op deze manier is alles tegelijk gaar en warm! Zo maak je een overheerlijke Mixed Grill met rotisserie tool die je kunt kopen voor je Monolith kamado. Hiermee kom je altijd goed beslagen ten ijs want er zit altijd wel iets tussen dat men lekker vindt. Je maakt dit in minder dan een handomdraai…..het apparaat doet het werk voor je, snap je?

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by