BBQ recept voor Secreto Iberico met aardappelsalade - van Ralph de Kok

Hoe maak je Secreto Iberico op een gasbarbecue van Campingaz?

Halveer de witlof in de lengte, bestrooi de snijkanten met poedersuiker en laat 10 minuten staan. Kook de aardappelpartjes in water met 1 el. Toscane-kruiden tot ze bijna gaar zijn en laat een beetje afkoelen. Steek de bbq aan en zorg voor een temperatuur van ca. 300 graden.

Snijd de lente-uien en stukken van ca. 5 cm. en gril deze aan alle zijden. Leg apart. Schep de augurk, bieslook en wat kappertjes met de mayonaise en yoghurt door de aardappelpartjes. Roer er een paar ‘splashes’ Maggi door en breng de salade verder op smaak met wat peper en zout. Zet apart.

Verhit wat olijfolie in een skillet en bak hierin de witlof ca. 10 minuten, tot de groente zacht en gekaramelisseerd is. Leg dan op elke witlofhelft een plakje Brie en laat dit, op een minder hete plek, smelten, met gesloten deksel. Bestrijk het vlees met wat olijfolie en gril op hoge temperatuur aan beide zijden een paar minuten tot het vlees goudbruin is (kerntemperatuur: ca. 59 graden). Kruid met peper en zout en snijd het vlees, tegen de draad in, in plakjes.

Leg het vlees op een bord en de witlofstronkjes ernaast. Giet een beetje honing over de witlof en verkruimel er een paar walnoten boven. Schep wat aardappelsalade ernaast en leg de komkommerlinten en gegrilde lente-ui erbij.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video