BBQ recept voor Sliptong op gerookte Caprese - van Ralph de Kok

Hoe maak je Sliptong op gerookte Caprese op de barbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een direct en indirect deel.

Vouw een bakje van aluminiumfolie en doe hier wat houtsnippers in. Vouw goed dicht en prik er gaatjes in. Leg het pakketje boven een brander (direct) en leg de bol mozzarella er zo ver mogelijk vandaan. (indirect) Rook de mozzarella gedurende 10 minuten met gesloten deksel. Zet apart.

Knip over de lengte de graten van de rug van de vis en aan de buikkant de ingewanden met maagzakje weg. Knip dan schuin ook de kop eraf, zodat je een mooi schoon visje overhoudt. Of vraag de visboer de visjes voor je schoon te maken. Bestrijk de tongetjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril de visjes, op een heet rooster, ca. 4 minuten aan elke kant, met gesloten deksel.

Snijd de mozzarella en 4 tomaten in plakjes en leg deze om en om op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en leg er een gegrild sliptongetje bovenop (of ernaast). Snijd 1 tomaat in kleine blokjes en meng met de knoflook en wat gehakte basilicum. Meng met een klein beetje olijfolie en breng op smaak met wat chimichurrykruiden en peper en zout. Schep wat van deze tomatensalsa over de vis en strooi wat pijnboompitten over het gerecht. Garneer met nog wat hele basilicumblaadjes.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl