BBQ recept voor Spareribs St Louis cuts - van Ralph de Kok

Hoe maak je Spareribs St Louis cuts op een Napoleon barbecue?

Steek 1 (of twee buitenste) branders van je gasbarbecue aan (zorg dat je vlees ertussen, dus indirect, kan garen). Roer de ingrediënten voor de rub goed door elkaar. Ontvlies de spareribs en bestrooi aan alle zijden met de rub en laat een paar minuten staan.

Verhit, voor de saus, ondertussen in een pannetje wat olijfolie. Zet hierin knoflook, sjalot en gember even aan en roer er dan de rest van de ingrediënten door. Laat even pruttelen en zet apart.

Vul een rookdoosje met snippers appelhout en zet rechtstreeks op een brander die aanstaat. Zet de spareribs in een ribrack en gaar de ze, indirect, ca 1 uur op 125 graden (deksel gesloten). Haal de spareribs dan van de barbecue en verhoog de temperatuur van de barbecue naar ca. 140 graden. Leg de ribben met de botkant naar boven op aluminiumfolie met opstaande randen en giet er wat cola over (Zorg dat de vloeistof in het foliet blijft). Pak dan goed in en leg ze nog een uurtje terug op de bbq. Haal ze de laatste 5 à 10 minuten uit het folie, lak ze 1 à 2 keer af met de saus en leg ze nog even terug zodat de saus zich kan ‘zetten’.

Kijk voor het maken van deze overheerlijk Spareribs St Louis cuts en vele andere recepten  op ons YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren; dan mis je vanaf nu geen enkele video meer.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Napoleon Grills