BBQ recept voor Tomahawk steak met Tarte Tartin - van Ralph de Kok

Hoe maak je Tomahawk Steak met Tarte Tartin op de Campingaz barbecue?

Steek de bbq aan en zorg voor een temperatuur van ca. 130 graden. Bestrijk de tomahawk geheel met een beetje olijfolie en bestrooi met de chimmichurry-kruiden. Leg het vlees, indirect, op de barbecue en gaar tot een kerntemperatuur van 51/52 graden. (draai halverwege) Haal van de bbq en laat, lichtjes afgedekt met aluminiumfolie, rusten.

Verhoog de temperatuur van de bbq tot ca. 180/200 graden. Verwarm wat olijfolie in de skillet en bak hier de sjalotjes even in aan. Doe er dan het spek en de tijm bij en bak tot de sjalotjes wat zachter zijn. Giet er een scheut azijn over en roer de suiker erdoor. Rol het bladerdeeg uit tot de grootte van de skillet en leg over de sjalotjes (stop een beetje in). Bestrijk het deeg met wat eigeel en laat de tarte tatin, indirect, in 20 minuten goudbruin garen. Keer de tarte tatin, met behulp van een bord o.i.d. om en snijd in stukken.

Roer 3 el. chimmichurry-kruiden door een flinke scheut olijfolie. Voeg hier 1/3 deel (ten opzichte van de olie) azijn aan toe en breng de chimmychurry verder op smaak met wat zout, peterselie en oregano.

Haal de tarte tatin van de bbq en verhoog nogmaals de temperatuur van de bbq tot ‘bokkeheet’. Pof de tomaatjes, direct, tot het velletje gaat barsten. Maak de rucola aan met wat olie, azijn, peper en zout en leg de gepofte tomaatjes hierop. Gril nu ook de tomahawk nog even kort af aan beide zijden. Snijd het vlees in plakjes, leg op een plank en schep er wat  chimmychurry over. Serveer met de sla en gepofte tomaatjes en een stuk tarte tatin.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Campingaz barbecues