BBQ recept voor vegetarische Aziatische ballen met pinda- en ketjapsaus - van Ralph de Kok
Hoe maak je Aziatische ballen met pinda- en ketjapsaus op een houtskool BBQ van Napoleon Grills?
Maal de pinda’s tot een gladde pasta in een blender/keukenmachine. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone. Verwarm wat olie in een gietijzeren pan en fruit het uitje even aan, indirect, op de BBQ. Doe de knoflook en tomatenpuree erbij en bak dit al roerend een paar minuten mee. Roer de sambal en 4 à 5 el. ketjap erdoor en daarna de pindakaas, kokosmelk en limoensap.
Neem vegetarische balletjes, bijvoorbeeld van Beyond Meat. Doe de balletjes in een kom en kruid ze met wat Tandoori Masala-kruiden. Giet er een beetje ketjap over en roer de balletjes voorzichtig door de satésaus. Leg het deksel op de pan alsook op de bbq en verlaag de temperatuur. Laat 20 minuten, onder af en toe roeren, pruttelen en maak op smaak met ketjap en koriander.
Lekker met witte rijst!
Kijk voor het maken van dit barbecue recept en meer naar ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet gratis te abonneren.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok