Ingrediënten:
500 gr. aardappelen, geschild
klont boter
scheut melk
snuf witte peper
snuf nootmuskaat
130 gr. geraspte kaas
1 grote witte ui, gesnipperd
zout
olijfolie
250 gr. vegetarisch gehakt (Beyond Mince)
knoflookpoeder
1 tl. tomatenpuree
paar takjes verse tijm
paar takjes verse rozemarijn
potje doperwten
potje worteltjes
verse bieslook
BBQ recept het maken van een vegetarische Shepards Pie - door Ralph de Kok
Hoe maak je deze vegetarische Shepards Pie?
Steek de Monolith aan en plaats een halve convectieplaat in het SGS-systeem. Plaats hier de ‘fire pot’ boven en leg de gietijzeren grilplaat ernaast. Doe kokend water in de fire pot met wat zout, kook de aardappelen gaar. Verhit ondertussen wat olijfolie op de grilplaat en bak hier op de ui. Doe het vegetarische gehakt erbij en kruid dit met knoflookpoeder, verse blaadjes tijm en rozemarijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles rul en sluit dan het deksel van de Monolith.
Haal, als de aardappelen gaar zijn, de ‘firepan’ uit de barbecue en giet de aardappelen af. Pureer ze boven een kom en roer met de melk en boter tot een smeuïge puree. Roer er 100 gr. geraspte kaas door en breng de puree op smaak met wat zout, witte peper en nootmuskaat. Draai de grilplaat met het gehakt zo dat deze nu direct boven de kolen ligt. Giet de worteltjes en doperwten af en roer beide door het gehakt. Schep hierop de aardappelpuree en trek er met een vork groeven in. Bestrooi met nog wat geraspte kaas en gaar dit op ca. 200 gr gedurende 15 a 20 minuten. Haal van de barbecue en bestrooi met wat fijngehakte bieslook.
Eet smakelijk. Geniet van deze vegetarische versie van de originele Shepards Pie. Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze overige video’s op het YouTube kanaal.
Ralph de Kok