BBQ recept voor een vegetarische Sloppy Joe op de Monolith Junior - van grillmeester Ralph de Kok

Hoe maak je een Sloppy Joe op de barbecue?

Steek de Monolith Junior aan en haal het deksel van de barbecue af. Plaats de ‘fireplate’ erop en zorg dat deze goed heet wordt. Snijd de ui en paprika’s in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Doe wat olijfolie op de plaat en bak de ui en paprika’s rustig ca. 7 á 8 minuten aan en roer door elkaar. Kruid het gehakt met zout, zwarte peper, cayennepeper, kerrie- en knoflookpoeder.

Bak het gehakt naast de groente op de plaat tot het rul is. Schep nu alles door elkaar, voeg er de tomatenpuree aan toe en bak alles even door. Roer er de mosterd, ketchup en worcestershiresaus door. Voeg, als het gehakt bruin is, de bouillon er al omscheppend aan toe tot je een ‘sloppy’ massa hebt.  Snijd de broodjes doormidden, bestrijk de snijkanten met olijfolie en gril ze knapperig. Beleg de onderste helften van de broodjes met wat sla en schep het gehaktmengsel erop. Dek af met de bovenste helft van de broodjes.

En zo maak je een Sloppy Joe op de barbecue. In dit geval op een Monolith Junior met fireplate. Bekijk de video voor de bereidingswijze of ga naar ons YouTube kanaal voor nog meer barbecue inspiratie.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by