BBQ recept voor Vitello Tonato met een twist - van Ralph de Kok

Hoe maak je Vitello Tonato met een twist op een houtskool barbecue van Napoleon?

Meng alle ingrediënten voor de tonijnmayonaise in de keukenmachine tot een gladde saus. Bewaar wat olie uit het blikje ansjovis! Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van ca. 100-130 graden. Snijd de picanha in steaks van ca. 4 cm. dik en bestrooi aan alle zijden met peper en zout
Leg het vlees, op indirecte wijze, ca. ½ uurtje, op de bbq met een gesloten deksel. Haal de picanha van de bbq (kerntemperatuur: 54 graden) en verhoog je bbq-temperatuur
Snijd het vlees dan in blokken van ca. 3 cm en rijg ze aan een spies. Gril, op hele hoge temperatuur, aan alle zijden nog even keihard af.

Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden en gril op hoge temperatuur 1 à 1 ½ minuut per kant. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Lepel de dressing tussen de gegrilde slabladeren. Leg de little gems op een bord en een picanha-spies erbij. Schep flink wat tonijnmayonaise over het vlees en bestrooi met nog een beetje zout. Garneer het geheel met peterselie en kappertjes en knijp er nog wat citroensap over uit.

Kijk voor het maken van deze Vitello Tonato en vele andere recepten video’s van ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video