BBQ recept voor warmgerookte zalm van de barbecue - van Ralph de Kok

Hoe maak je warmgerookte zalm op een houtskoolbarbecue van Napoleon Grills?

Vul de bbq aan één kant met briketten, steek aan en zorg voor een temperatuur van ca. 120 gr. Bestrooi de zalm ruimschoots met gelijke delen zout en suiker en laat 30 minuten marineren. Spoel dan heel goed af onder de kraan met koud water en dep de vis goed droog. Gooi wat houtsnippers op de gloeiende briketjes en plaats het bbq rooster.

Snijd de zalm in moten en leg ze op het rooster, boven het deel van de bbq waar geen briketten liggen. Sluit het deksel van de bbq en gaar de zalm in ca. 15 minuten. Haal eraf en verwijder de huid.

Roer voor de saus de creme fraiche, mayonaise en dille goed door elkaar. Roer de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg wat rucola, eventueel aangemaakt met wat olie en azijn, op een bord. Leg hier de zalmmoot op en schep er wat dille/honingsaus over.

Zo maak je warmgerookte zalm op een houtskoolbarbecue. Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoBekijk meer Napoleon Grills