Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt Zout, peper
- 50 ml. water
- 50 gr. Suiker
- 50 ml. sushi-azijn
- 1⁄2 rood pepertje, aan dunne ringetjes gesneden
- 1 rode biet
- 1 blikje Del Monte ananasschijven
- 8 plakken ontbijtspek
- 1 tomaat
- Plantaardige olie
- 1 ui
- 8 plakjes bacon
- 1 kleine krop bindsla
- 4 hamburgerbroodjes
- 8 plakken cheddar (kaas)
- 50 ml. barbecuesaus
BBQ recept Wagyu burger 'with the lot' - by Ralph de Kok
Bereidingswijze:
- Pof de biet in de schil rechtstreeks in de hete houtskool, tot ze zwartgeblakerd en gaar zijn (ca. 40 minuten, draai ze regelmatig), laat iets afkoelen en verwijder dan de Schil en snijd in luciferdunne reepjes
- Pof de ui in de schil rechtstreeks in de gloeiende houtskool (ca. 15 minuten), laat iets afkoelen, verwijder de schil en snijd in ringen
- Meng het gehakt met wat peper en zout en vorm er 4 hamburgers van
- Zet de hamburgers koud weg
- Breng het water met de suiker, rode peper en de wittewijn-azijn aan de kook
- Voeg hier de bietenreepjes aan toe en laat, van het vuur af, 30 minuten trekken
- Grill de Del Monte ananasschijven tot ze gecarameliseerd en goudbruin zijn
- Snijd de tomaat in plakjes, bestrijk met olie en rooster ze kort
- Haal de sla-bladeren los
- Gril de hamburgers 6 á 10 minuten op de barbecue tot de gewenste garing
- Gril de plakjes bacon bruin en krokant
- Snijd ondertussen de broodjes doormidden en leg ze even met het snijvlak op de barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben
- Haal de burgers van de barbecue en beleg ze met plakjes cheddar tot de kaas smelt
- Beleg de onderste helft van de broodjes met wat sla
- Leg daarop de plakjes tomaat en een lepel gemarineerde bietenreepjes (uitgelekt)
- Leg daarop de hamburgers, gevolgd door de uienringen, een schijf ananas, tomaat en plakjes bacon
- Sprenkel er wat barbecue-saus op, dek af met de bovenste helft van het broodje en dien meteen op!
Smakelijk!
Ralph de Kok