BBQ recept Wagyu burger 'with the lot' - by Ralph de Kok

BBQ recept - Burger with the lot - Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze:

  1. Pof de biet in de schil rechtstreeks in de hete houtskool, tot ze zwartgeblakerd en gaar zijn (ca. 40 minuten, draai ze regelmatig), laat iets afkoelen en verwijder dan de Schil en snijd in luciferdunne reepjes
  2. Pof de ui in de schil rechtstreeks in de gloeiende houtskool (ca. 15 minuten), laat iets afkoelen, verwijder de schil en snijd in ringen
  3. Meng het gehakt met wat peper en zout en vorm er 4 hamburgers van
  4. Zet de hamburgers koud weg
  5. Breng het water met de suiker, rode peper en de wittewijn-azijn aan de kook
  6. Voeg hier de bietenreepjes aan toe en laat, van het vuur af, 30 minuten trekken
  7. Grill de Del Monte ananasschijven tot ze gecarameliseerd en goudbruin zijn
  8. Snijd de tomaat in plakjes, bestrijk met olie en rooster ze kort
  9. Haal de sla-bladeren los
  10. Gril de hamburgers 6 á 10 minuten op de barbecue tot de gewenste garing
  11. Gril de plakjes bacon bruin en krokant
  12. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en leg ze even met het snijvlak op de barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben
  13. Haal de burgers van de barbecue en beleg ze met plakjes cheddar tot de kaas smelt
  14. Beleg de onderste helft van de broodjes met wat sla
  15. Leg daarop de plakjes tomaat en een lepel gemarineerde bietenreepjes (uitgelekt)
  16. Leg daarop de hamburgers, gevolgd door de uienringen, een schijf ananas, tomaat en 
plakjes bacon
  17. Sprenkel er wat barbecue-saus op, dek af met de bovenste helft van het broodje en 
dien meteen op!

Smakelijk!

Ralph de Kok