BBQ recept Yakitori - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Verhit je barbecue naar 300 graden.
Snijd de fileetjes en dijen met poten uit de kip en trek de huid eraf. Gebruik het karkas eventueel om de tare (de saus) extra kracht mee te geven! Rooster het karkas dan eerst een half uurtje op de BBQ en laat het mee trekken in de saus…
Kook de huid eerst een minuut in kokend water en snijd het daarna in dunne reepjes. Snijd het dijenvlees en de filets in dunne reepjes en rijg het aan houten spiesjes.
Kook de ingrediënten voor de saus in tot ze iets ingedikt is en bestrijk hiermee de spiesjes kip.
Leg de spiesjes op de hete grill en gaar deze in ca. 5 a 6 minuten (draai ze af en toe en bestrijk ze tijdens de garingstijd nog een paar keer met de saus).
Bestrooi de kip met wat zout.
Serveer met de overgebleven saus en wat fijngesneden ringetjes lente-ui.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok