BBQ recept Voor Beef Wellington met gerookte champignonsaus - by Ralph de Kok

Wat moet je doen om deze Beef Wellington te maken?

Kook de aardappeltjes gaar met wat zout en blancheer de worteltjes. Maak de champignons schoon, snijd in plakjes en doe in een skillet (houd er een paar apart voor later!)
Doe een paar takjes rozemarijn in een rookdoosje en plaats deze rechtstreeks op een brander Steek je barbecue aan en zet de skillet boven het rookdoosje en sluit de deksel van je bbq. Rook op deze manier de champignons ca. 10 minuutjes.

Smelt ondertussen een klont boter in een pannetje op de zijbrander. Doe hierin de sjalotjes en één gehakt knoflookteentje en bak dit een paar minuutjes. Giet er een scheut olijfolie bij en roer de champignons erdoor. Voeg hier een takje rozemarijn en tijm aan toe en breng op smaak met zout en peper.  Blus af met een scheut sherry en 1⁄2 pot runderfond en voeg nu de rest van de knoflook toe. Laat dit en laat even inkoken.

Ontdooi wat bladerdeegvellen, steek er rondjes uit en bestrijk met eigeel en vorm er bakjes van. Vet een bakplaat in en bak hierop de bladerdeegbakjes tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Bak ook de overgebleven champignons tot ze bruin zijn. Gril de plakjes serranoham en leg op keukenpapier. Gril het vlees, direct, aan alle zijden aan en gaar op indirecte manier verder (ca. 15 á 20 minuten), met gesloten deksel en laat daarna rusten.

Snijd de gare aardappeltjes in kwarten en bak deze op een een skillet met wat zout en rozemarijn weer even op. Houd warm. Draai 3⁄4 deel van de wortels tot een gladde puree met wat boter, snuf zout, beetje honing en een scheut olijfolie. Houd warm. Gril de overige wortels nog even in een skillet met wat boter, tijm en rozemarijn. Houd warm.

Schep wat wortelpuree midden op een bord en leg de gegrilde wortels en gebakken aardappels hier omheen. Steek er stukjes knapperige Serranoham tussen. Leg een stuk vlees in het midden van de puree en plaats hierop een bladerdeegbakje. Vul het bakje met wat gebakken champignons en een lepel champignonsaus Garneer met eventueel nog een takje tijm en serveer de rest van de saus er apart bij.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

Bekijk hier de uitzending

Kijk meer BBQ video's op YouTube