BBQ recept Carpaccio van gerookte champignons met ossenhaas - van Ralph de Kok

Hoe maak je carpaccio van gerookte champignons met ossenhaas klaar op de barbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een direct en indirect deel. Maak de champignons schoon, snijd ze doormidden en doe ze in een vuurvast schaaltje. Vouw een bakje van aluminiumfolie en doe er wat houtsnippers in (bv mesquitte). Vouw goed dicht en prik er gaatjes in. Zet het bakje rechtstreeks op de brander van de barbecue die aanstaat en leg het bbq rooster erop Zet het schaaltje met de champignons op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Rook op deze manier de champignons 2 á 3 minuten. Snijd ze met dan met een mandoline in hele dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Besprenkel de plakjes champignons met de soja-truffelsaus en laat even staan.

Verhoog de temperatuur van de barbecue tot ‘bokkeheet’. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit een skillet en rooster hierin de hazelnoten tot ze gaan geuren. Haal van de barbecue en hak ze iets kleiner. Zet apart.

Gril de ossenhaas op hete temperatuur in ca. 2 ½ minuut per kant mooi rosé. Kerntemperatuur: ca. 53 graden. Haal van de barbecue en laat rusten. Snijd daarna in plakken en bestrooi met nog wat peper en zout. Leg een toef rucola op de champignons en sprenkel er wat olijfolie over. Verdeel er de plakjes ossenhaas over en bestrooi het geheel met de geroosterde hazelnoten.

En zo maak je in een handomdraai een bijzonder gerecht op de barbecue: gerookte champignons met ossenhaas. Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl