BBQ recept voor de perfecte steak van een Monolith - by Ralph de Kok
Wie kan er niet van genieten, zo’n heerlijk stukje ribeye steak van de BBQ? Maar het lukt lang niet iedereen om deze supersimpele dish goed klaar te maken. Menigeen weet van een perfect stukje vlees een ware gebakken schoenzool te maken. Daarom doet Ralph de Kok in onze uitzending nog één keer voor hoe je een perfecte steak van ribeye maakt. Hij gebruikt daarvoor een keramische BBQ van het merk Monolith.
Wat moet je doen om de perfecte steak van een Monolith te maken?
Snijd de ribeye in steaks van minstens 3 cm, bestrooi de steaks aan beide zijden met zout en laat ze 1 uur liggen. Richt je Monolith keramische BBQ zo in dat je een ‘direct’ deel hebt met een grilplaat en een indirecte deel met een RVS rooster erop. Bestrijk de ribeye steaks met wat olijfolie en gril ze ca. 3 minuten per kant op de hete grillplaat. Verplaats de steaks dan naar het indirecte deel op het RVS rooster en gaar ze door tot een kerntemperatuur van 54 graden. Haal van de barbecue en laat de steaks even rusten voordat je ze verder verwerkt.
Bestrooi met nog wat zout en versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk! – Ralph de Kok