BBQ recept Gegrilde forel met spek en zeekraal - by Ralph de Kok

Steek je barbecue aan en zorg voor een directe hitte van ca. 200 graden. Snijd de forel aan beide kanten een beetje schuin in. Kruid de vis met de toscane kruidenmix, zowel aan de binnen- als buitenkant. Besprenkel de zeekraal lichtjes met olijfolie, citroensap en zwarte peper. Vul de buikholte van de forel met de zeekraal (ca. 2 EL). Omwikkel de forel met de bacon en zet vast met een slagerstouwtje. Gril de vis aan beide kanten boven direct vuur een paar minuutjes per kant, tot het spek mooi bruin en knapperig wordt.

Leg een handjevol zeekraal op het rooster van de barbecue en leg de vis er bovenop. Gaar de vis op deze manier door tot hij gaar is, met het deksel van de barbecue gesloten (ca. 8-10 minuten) Haal de vis uit de barbecue en serveer op een bedje van zeekraal.

Ik zeg: “maken die hap!” Ralph de Kok 

Bekijk hier de video