BBQ visrecept Gestoomrookte rode poon van de keramische BBQ - by Ralph de Kok

Wat moet je doen?

Steek je barbecue aan en plaats een lekbak op het rooster, vlak boven de kolen. Pekel de visfilets door er ruim zeezout overheen te strooien. Laat ca. 30-60 minuten pekelen. Spoel de filets schoon onder stromend water en dep ze droog.

Vul de lekbak voorzichtig met heet (kokend) water, leg een rooster boven de lekbak en leg daarop de poon filets. Strooi een handjevol walnotenpellets over de gloeiende kolen en sluit het deksel van de barbecue.

Stoom-rook de vis in ca. 20 minuten gaar. Serveer met een lekkere salade of bijvoorbeeld op een toastje met citroenmayonaise en versgemalen zwarte peper!

Ik zeg: “maken die hap!”

Ralph de Kok

 

Dit recept is klaargemaakt op een keramische BBQ van het merk Monolith. Voor alle modellen en accessoires kijk je hier.

Kijk hier het fragment uit de uitzending waarin dit wordt klaargemaakt