BBQ recept gevulde hamburgers! Superlekker...! - by Ralph de Kok

BBQ recept - Hamburgers - Ik BBQ voor Jou
  1. Smelt de boter zachtjes in een koekenpan op een laag vuurtje op de zijbrander van de barbecue.
  2. Snijd de rode uien in dunne ringen en doe deze in de koekenpan. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
  3. Voeg de bruine suiker en de balsamicoazijn toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een chutney.
  4. Meng de ingrediënten voor de mangochutney door elkaar en laat zachtjes pruttelen in een koekenpan op de zijbrander tot een mooie chutney is ontstaan (circa 25 minuten).
  5. Gril de peertjes op een gietijzeren bakplaat tot de peertjes mooi gekarameliseerd zijn.
  6. Snijd een deel van de gegrilde peren in kleine stukjes voor in de vulling. De overige gegrilde peren in plakken snijden voor op het broodje.
  7. Meng de Burger Seasoning-kruiden door het gehakt en kneed er een eitje door.
  8. Doe een deel van het gehakt in een ‘burger-press’ en vul met de verschillende vullingen. Dek af met en beetje gehakt en pers tot een stevige burger.
  9. Gril de hamburgers op een heet rooster, ongeveer 5 minuten per kant.
  10. Rooster op het laatst de gehalveerde hamburgerbroodjes kort op het rooster.
  11. Bouw de broodjes met sla, tomaat, augurk, cheddar, white sauce en ketchup.

Eventueel nog met de overgebleven gegrilde peertjes en de rode uienchutney..!

Smakelijk!

Ralph de Kok