Ingrediënten:
Procureur
pakje bimi (of broccoliroosjes)
repen verse ananas
little gems, in de lengte in vieren gesneden
sat.saus (kant en klaar, Verstegen)
flesje chilisaus
geroosterde uitjes
Spiesen
Voor de rub: roer door elkaar:
2 el. venkelzaad, gemalen
2 el. knoflookpoeder
1 el. witte peper
snuf zout
BBQ recept voor Iberico procureur spiezen (varkensnek) - by Ralph de Kok
Wat moet je doen om deze Spiesjes van Iberico Procureur te maken?
Steek de barbecue aan en zorg voor een directe zone en een hete temperatuur. Snijd van de varkensnek ‘blokjes van ca. 2×2 cm. dik en bestrooi ze met de rub. Rijg het vlees aan de spiesjes. Schil en snijd de ananas in langwerpige plakken en bestrijk met olijfolie. Leg een bakplaat/plancha op je bbq en vet deze in met olijfolie. Als de plaat heet is gril je hierop de spiesjes, tot ze gaar zijn, samen met de repen ananas en de bimi. Verwarm ondertussen de satésaus.
Leg de spiesjes op een bord met de ananas en bimi. Leg er kropjes little gem sla tussen. Schep wat satésaus en chilisaus over het geheel en garneer met wat geroosterde uitjes.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok