Ingrediënten:
2 makreel (4 filets)
Verstegen World Spices blend: 5 spices
1⁄2 winterpeen, in blokjes gesneden
1 paksoi, in stukken gesneden
2 lenteuitjes, in stukken gesneden
handjevol taugé
3 cm verse gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
wokolie
teriyakisaus
Friendly peppers (Grate Goods)
BBQ visrecept Makreel uit de wok met teriyakisaus - by Ralph de Kok
Wat moet je doen om deze makreel uit de wok te maken?
Steek je barbecue aan, laat de kolen gloeiend heet worden en plaats een wokhouder. Snijd alle groenten en smaakmakers klein en zet apart in een schaaltje. Snijd de makreelfilets in grove stukken en bestrooi ze lichtjes met de 5 spice kruiden. Plaats de wok op de wokhouder en laat hem gloeiend heet worden. Schenk een flinke scheut wokolie in de pan, wacht tot de olie heet is en voeg de helft van de gesneden groenten en smaakmakers toe, behalve de taugé. Wok in circa 1 minuut.
Voeg de makreelfilets toe en wok het geheel nog twee minuutjes . Voeg nu de taugé toe. Schenk op het einde wat van de teriyakisaus erbij en serveer direct! Lekker met in stukjes gesneden ‘friendly peppers’ (ingelegde, milde groene pepers).
Ik zeg: “maken die hap!”
Ralph de Kok
Dit gerecht is in de uitzending klaargemaakt op een keramische BBQ voor Monolith. Voor alle modellen en accessoires kijk je hier.