BBQ recept voor Pizza van BBQ - van Ralph de Kok

Hoe maak je Pizza op de BBQ met een Campingaz grill?

Meng voor het deeg de bloem, gist, suiker en zout door elkaar en doe in een keukenmachine. Verwarm het bier in een pannetje en giet dit langzaam, terwijl de machine draait, bij het bloemmengsel tot je een samenhangende bal deeg hebt gekregen. Snijd deze doormidden en rol er twee ballen van. Laat deze 15 minuten rusten onder een vochtige theedoek.

Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van ca. 150 à 160 graden. Bestrijk de worstjes rondom met wat olijfolie bestrooi met harissa-kruiden. Gril ze in 10 minuten, regelmatig draaiend, rondom bruin en snijd in plakjes. Zet apart.

Doe de ingrediënten voor de saus in een blender en draai tot een saus. Zet apart.

Verhoog de temperatuur van je bbq tot ca. 240 graden en laat een pizzasteen mee verwarmen. Vet een plank (of je aanrechtblad) in met wat olijfolie en leg er een vel bakpapier op
Vet deze ook in en leg hier een deegbal op. Vet het tweede vel bakpapier in en leg deze met de ingevette kant op het deeg. Rol de deegbal tussen het bakpapier uit tot een ronde vorm en doe hetzelfde met de andere bal zodat je twee pizzabodems hebt.

Haal de bovenste vellen bakpapier van het deeg en bestrijk de pizzabodems met de saus. Leg er, naar smaak, de champignons, uien, plakjes worst en mozzarella op. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Leg de pizza’s op de pizzasteen (het onderste bakpapiertje mag mee) en bak ze ca. 8 à 10 minuten. Garneer met rucola, basilicumblaadjes en een beetje olijfolie.

Zo maak je overheerlijke Pizza van de BBQ. Kijk de video terug op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoMeer info over gebruikte BBQ