BBQ recept voor Pulled Pork van een kamado - van grilmeester Ralph de Kok

Hoe maak je Pulled Pork van een kamado klaar?

Vul de Monolith met houtskool, steek aan en strooi als de kooltjes gloeien wat rookpellets erover
Zet de onderste schuif helemaal open en laat het deksel ca. 10 a 12 minuten openstaan. Roer de ingrediënten voor de rub goed door elkaar en kruid hiermee het vlees rondom. Plaats het Smart Grid System in de barbecue met twee halve platesetters erin. Leg hierop twee halve druipschalen en erboven twee halve RVS roosters. Leg het vlees op de roosters en verlaag de barbecuetemperatuur tot deze 105 á 107 graden is.

Gaar het vlees gedurende 9 uur (of langer) tot een kerntemperatuur tussen de 88 en 96 graden. Voeg, indien nodig, af en toe gedurende de gaartijd wat rookpellets toe en pak het vlees in aluminiumfolie als de korst te donker wordt. Doe, voor de coleslaw, alle ingrediënten in een kom en kneed goed door elkaar. ‘Pull’ het vlees uit elkaar en schep er wat barbecuesaus door. Serveer met de coleslaw.

Zo maak je deze Pulled Pork van een kamado barbecue. In dit geval gemaakt op een kamado van het merk Monolith. Wil je dit BBQ recept en vele andere recepten nog eens rustig nakijken, ga dan naar ons YouTube kanaal en bekijk daar alle afleveringen.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by