BBQ recept Beer Can Chicken - by Ralph de Kok

BBQ recept - Beer can chicken - Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze:

 Tip: Gebruik een Beer Can Chicken roaster van Napoleon; hiermee kun je tijdens het garen van de kip lekkere groenten meeroosteren die meteen de lekkere jus van de kip absorberen…!

Maak voorzichtig de huid los van de kip en wrijf wat van de kruidenmix onder het vel. Bestrijk de kip met wat olijfolie en wrijf dan ook de buitenkant van de huid in met de kruiden. Drink een kwart uit het blikje Radler, bewaar nog een kwart van het bier en plaats de kip met de buikholte over het blikje. Snijd de groenten grof en plaats deze rondom het kippetje. Besprenkel de groenten met wat van de bewaarde Radler. (Herhaal dit een paar keer tijdens de garing.) Stop een halve citroen in de nek van de kip zodat de stoom zoveel mogelijk in de vogel blijft.

Plaats het kipstandaard nu in de indirect ingerichte barbecue en gaar de kip op 180-200°C, gedurende 75 tot 90 minuten. Als je van een knapperig huidje houdt, zorg dan dat de temperatuur in de barbecue (in ieder geval de laatse 15 minuten) op 200°C zit.

Smakelijk!

Ralph de Kok