BBQ recept Gazpacho - by Ralph de Kok

BBQ recept - Gazpacho - Ik BBQ voor Jou

Tip: Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe of een paar diepgevroren blokjes komkommer!

Leg de rode ui en rode paprika’s rechtstreeks in de gloeiende kolen. Draai ze regelmatig zodat ze rondom zwartblakenen. De paprika’s hebben ongeveer 5 minuten nodig, de uien 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze dan uit de kolen en laat ze afkoelen. Pel dan de zwartgeblakende laag van de groenten. Dit gaat het makkelijkst met de vingers!

Pof ook even een bol knoflook mee, dit kan eventueel in een bakje van aluminiumfolie. Snij de kop van de knoflook en giet een scheutje olijfolie over de knoflook. Leg hem op het rooster op een medium hete plek. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Hij is klaar als je de teentjes makkelijk uit hun jasje kunt knijpen en de knoflook mooi goudbruin en zacht is geworden. Let op: we hebben voor dit recept maar 4 of 5 teentjes nodig!

Halveer de tomaten, bedek de vleeskant met een klein beetje olijfolie en gril de tomaten op een medium hete gril in ongeveer 12-15 minuten gaar. De tomaten moeten mooi gekarameliseerd zijn.

Doe alle gegrilde en gepofte groenten in een blender, voeg een scheut olijfolie toe, 10 basilicumblaadjes, een halve chilipeper (optioneel, wel lekker..!), de rode wijnazijn en peper en zout. Zet hem in de ijskast en laat hem goed koud worden.

Smakelijk!

Ralph de Kok