BBQ recept Involtini van kalfsschnitzel - by Ralph de Kok
met ham & kaas en spaghetti van courgette
Sla de kalfsschnitzels plat met de achterkant van een koekenpan, tussen twee velletjes huishoud- of slagersfolie. Bestrooi ze met peper en bedek ze met de Parmaham, wat basilicumblaadjes en de kaas. Rol ze op en bind ze dicht met een slagerstouwtje. Gril de gehalveerde tomaten op een medium heet rooster tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Doe ze in een blender en mix met wat basilicum, 1⁄4 rode peper en olijfolie tot een saus. Maak lange, dunne slierten van de courgettes. Dit kan met een kaasschaaf of met de Spirali.
Gril het vlees in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de involtini’s regelmatig zodat de kaas mooi kan smelten en een lekker korstje op het vlees ontstaat.
Tip: Gebruik een Spirali om de lange courgetteslierten te krijgen en als je geen 10 euro wilt uitgeven aan slagerstouw, ga dan naar de bouwmarkt en koop daar zo’n rolletje touw voor 2 euro (is blauw- wit i.p.v rood-wit).
Smakelijk!
Ralph de Kok