BBQ recept Mango-Papaja salade met gegrilde varkenshaas - by Ralph de Kok

BBQ recept -Mangopapaja salade - Ik BBQ voor Jou

Tip: Voor dit menu moeten we aardig wat snijden. Het is belangrijk dat we dit van tevoren gedaan hebben zodat we straks tijdens de bereiding lekker relaxt kunnen werken en tijd hebben voor onze gasten!

We beginnen met de dressing. Snij de banaansjalotjes, de knoflookteentjes, het rode pepertje en de koriander in zeer kleine stukjes. Voeg ze samen met de vloeibare ingrediënten in een bakje of maatbeker en zet het in de koelkast. Schil de mango, de papaja en de komkommer en snij de vruchten en de tomaten in kleine blokjes van ongeveer 1⁄2 centimeter. Probeer de blokjes allemaal even groot te snijden; dit is belangrijk voor de smaakverhouding en structuur en bovendien oogt dit erg professioneel! Snij het citroengras zéér fijn en meng het samen met de brunoise gesneden vruchtjes in een schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie en plaats hem in de koelkast.

Marineer de varkenshaasjes en laat minimaal 15 minuten marineren. Gril het vlees op de barbecue, eerst direct en daarna op indirecte wijze. Laat het vlees rusten en trancheer in plakjes. Mooi dun, zodat de gasten niet meer hoeven te snijden. Maak op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk….!
Ralph de Kok