BBQ recept Geglazuurde buikspek met wasabi crunch en garnalen - by Ralph de Kok

BBQ recept - Buikspek - Ik BBQ voor Jou

Wrijf de knoflookpuree op het varkensvlees en bestrooi met zeezout en bbq rub.

Glaze:
Bak de gember, knoflook en rode peper op de zijbrander in een koekenpan met wat zonnebloemolie en voeg alle vloeistoffen toe met uitzondering van het water. Voeg de bruine suiker toe. Laat sudderen gedurende 5 minuten. Passeer door een zeef, zet terug in de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot een stroperige saus.

Wasabi crunch:
Doe alle ingrediënten in een theedoek, maak jezelf heel kwaad en sla de gevouwen theedoek een aantal keer heel hard op de tafel of  gebruik een blender en puls een paar keer kort.

Rode pepersaus:
Gril de paprika, pepers, de sjalot en de knoflook voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Haal ze van de barbecue en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan op de zijbrander en bak alles gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water en de suiker en kook nog eens 10 minuten of totdat het meeste vocht is verdampt. Doe in een blender en mix tot een gladde saus.
Snijd de kop en de bodem van de ananas. Verwijder de schil.
Verwarm de barbecue tot 160 graden. Plaats zowel het varkensvlees als de ananas op het rooster en gaar ongeveer 90 minuten, draai de ananas elke 10 minuten, maar laat het varkensvlees liggen.

Gril op het einde de garnalen/langoustines kort op een heet rooster (boven direct vuur).

Snijd de ananas in zeer dunne plakjes en leg op een bord. Snijd het buikspek en lak met het glazuur. Strooi de wasabi crunch over de varkensvlees en zet op het bord. Voeg de geroosterde sambal en de garnalen/langoustines toe en garneer met koriander of borage cress.

Maak het geheel mooi op en…  Smakelijk!
Ralph de Kok