BBQ recept voor Kip Piri Piri met mais - door Ralph de Kok

Hoe maak je Kip Piri Piri op een gasbarbecue van Campingaz?

Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ca. 180 graden. Kook de maiskolven op de zijbrander kort voor. Gril de puntpaprika’s, ui, tomaten en rode pepers tot ze grilstrepen hebben en zacht zijn geworden. Snijd in stukken. Verwijder de zaadlijsten maar vang het vocht op. 

Was je handen én de kip en maak met je vingers voorzichtig de huid los van het vlees. Kruid de kip helemaal (ook onder de huid) met de piripiri-kruiden en bestrijk met olijfolie. Doe de groene en gele paprika’s, ui en de gegrilde groentes in de pan met kiphouder en bestrooi met nog wat piripiri-kruiden. Plaats de kip op de houder in het midden van de schaal en zet het geheel op de bbq, met het houtsnipperenvelopje ernaast. Sluit het deksel van de BBQ. De kip zal ca. 1 uur nodig hebben om geheel gaar te worden.

Schep na ca. 45minuten en ¾ deel van de groenten uit de schaal in een keukenmachine. Pureer met wat olijfolie en azijn tot een gladde saus. Houd de saus en de overige groente warm. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en gril de maiskolven af. Schep wat rijst en groentesaus op een bord en verdeel er stukken kip en de overige groenten over

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten naar ‘Ik BBQ voor jou’ op dit YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Campingaz barbecues