BBQ recept voor Oma's Appeltaart van een Wood Pellet Grill - van Ralph de Kok

Hoe maak je Oma’s Appeltaart op een Wood Pellet Grill van Traeger?

Kneed de bloem met de suiker, boter en een snuf zout tot een soepel deeg. Vorm er een bol van, dek af en zet in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in blokjes van maximaal 1 cm. en doe in een kom. Roer de kaneel en rozijnen erdoor (en eventueel nog wat basterdsuiker, als de appels zuur zijn). Vet een ronde springvorm in en snijd ¾ deel van het deeg af. Rol dit dun uit en bekleed er de springvorm mee. Verdeel de appelvulling over het deeg en rol de rest van het deeg dun uit.

Snijd hiervan repen van ca. 1 ½ cm. dik en leg deze ruitlings over de vulling. Bestrijk het deeg met eidooier en bak de taart ca. 45 à 50 minuten op 180 graden, met gesloten deksel. Houd goed in de gaten: het deeg moet goudbruin zijn en een satéprikker moet schoon uit de vulling komen als je hem erin steekt.

Laat, als je taart nog warm is, kloddertjes jam in de gaten tussen het deeg vallen. Serveer de Oma’s Appeltaart lauw/warm met vanille-ijs of koud met slagroom.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten naar ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Abonneren is gratis.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Traeger Wood Pellet Grills