BBQ recept Rib-Eye uit de kolen met paprikasalsa - by Ralph de Kok

BBQ recept - Ribeye met paprikasalsa - Ik BBQ voor Jou

Tip: Zorg dat je zo zuiver mogelijk houtskool gebruikt! Dit is lastig om te controleren, gezien op bijna elke zak staat dat men geen chemicaliën heeft gebruikt en dat het ‘restaurant’ kwaliteit is… maar dat is een grapje, denk ik! Belangrijk is ook dat het kleine stukken zijn!

Nadat de barbecue is aangestoken en de kolen helemaal rood gloeiend zijn kun je beginnen. De paprika’s moeten ongeveer 6 tot 8 minuten (regelmatig draaien) worden gegaard tot ze zwart geblakend zijn. Haal ze uit de kolen, laat ze iets afkoelen en wrijf met je vingers de zwarte schil er vanaf. Verwijder ook de zaden en lijst. Snij de paprika’s in reepjes, meng met wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn.

Leg de steaks rechtstreeks in de gloeiende kolen. Laat het deksel open staan. Dit is erg belangrijk! Draai ze na ongeveer 5 à 6 minuten en plaats ze wederom op een gloeiend gedeelte van de kooltjes. Na ongeveer 3 minuten kunne ze eraf. Laat de steaks natuurlijk nog even rusten, trancheer en bestrooi ze met vers gemalen peper en zout.

Smakelijk!

Ralph de Kok