BBQ visrecept Schol op een Plankje met Tandoori - by Ralph de Kok

Wat moet je doen om deze Schol op een plankje te maken?

Steek je barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone (ca. 180 graden). Snijd de prei in 3 gelijke delen en rooster ze direct op het vuur of leg ze in de hete kolen. Laat ze rondom zwart blakeren en haal ze uit de barbecue. Leg apart. Snijd de wortel en de lente-uitjes in lage dunne reepjes (julienne). Besprenkel dit met een beetje citroensap, wat olijfolie en bestrooi met peper en zout en een snuje van de masala kruiden. Leg apart.

Maak de vis schoon: knip met een schaar de buitenste vinnen van de vis en verwijder de ingewanden en de kop. Verwijder ook de donkere huid. Bestrijk lichtjes met olijfolie en kruid met de tandoori masala kruiden. Leg de vis op een (ceder)houten plankje en gaar de vis op ca. 180-200 graden. Leg het plankje de eerste vijf minuten boven direct vuur en verplaats het daarna boven het indirecte deel van de barbecue. Gaar de vis met het deksel op de barbecue. Dit duurt nog ongeveer 10-12 minuutjes (afhankelijk van de dikte van de vis).

Maak ondertussen de prei schoon door de buitenste laag te verwijderen. Snijd de prei in ringen. Besprenkel de schol lichtjes met wat olijfolie en citroensap en serveer de vis met de worteltjes, lente- uitjes en de gegrilde prei op het plankje!

Ik zeg: “maken die hap!” Ralph de Kok

Bekijk hier het fragment uit de uitzending

Kijk meer BBQ video's op YouTube