BBQ recept voor Short Ribs met Loaded Fries van de BBQ - van Ralph de Kok

Hoe maak je Short Ribs met Loaded Fries op een houtskoolgrill van Napoleon Grills?

Vul de barbecue voor 1/3 deel met houtskool en steek aan. Bestrooi de vetkant van je ribben met zout, peper en knoflookpoeder. Plaats het bbqrooster zo ver mogelijk van de kooltjes af en leg het vlees erop (indirect!). Sluit het deksel en gaar het vlees ca. 4 uur op lage temperatuur (100 à 120 graden).

Lak het vlees af met terriyakisaus, pak het daarna in aluminiumfolie  en leg nog een uur terug tot het vlees supergaar is. Haal van de bbq en houd warm.

Gooi nu extra houtskool in je bbq zodat de temperatuur stijgt naar 200 à 220 graden. Doe de friet in het mandje aan het spit en plaats in de bbq. Laat ca. 45 minuten draaien tot je frietjes goudbruin en knapperig zijn.

Pull ondertussen het vlees van de botten van je ribben en doe in een kom. Schep er wat ketjap manis en nog wat terriyakisaus overheen. Doe friet op een bord, leg het vlees van de Short Ribs erop en garneer met augurk, mozzarella en peterselie.

Zo maak je overheerlijk Short Ribs met Loaded Fries op de BBQ. Bekijk de video op het YouTube kanaal om te zien hoe ik dit klaarmaakt. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de videoGa naar Napoleon Grills