Ik BBQ voor jou is hét SBS6 televisieprogramma en YouTube kanaal waarin culinair barbecuen centraal staat. In het programma krijgt een BBQ liefhebber de kans om een culinaire BBQ te bereiden voor iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Voor alle barbecueliefhebbers en toekomstige grilmeesters van Nederland. Met veel hints en tips over barbecuen, bereidingstechnieken en overheerlijke barbecuerecepten. Leer grillen als een chef van de enige echte grillmeester van Nederland, Ralph de Kok. Ook dit seizoen wordt het programma gepresenteerd door Corine Boon. Opgeven voor het programma doe je hier.

Ik BBQ voor jou op televisie bij SBS6

Vanaf zaterdag 25 mei 2024 zijn we weer terug op televisie. Elke zaterdag om 16:30 bij SBS6. Het programma wordt enkele malen herhaald in de weekenden van SBS6. Bekijk de programmagids voor exacte dagen en tijden. Afleveringen zijn terug te kijken via Kijk.nl.

Ik BBQ voor jou op YouTube

Afleveringen, items uit afleveringen en specials van ons programma zijn 24 uur per dag, gratis en voor niks, terug te kijken via YouTube. Daar zie je naast de TV uitzendingen ook toffe extra video’s over BBQ recepten, speciale bereidingstechnieken en mooie BBQ producten. Deze zomer komen we met de online serie ‘Ik BBQ voor jou op vakantie’. In deze serie duikt Ralph de camping op om te zien hoe het gesteld is met een BBQ-talent van de gemiddelde vakantieganger. Abonneer je op ons kanaal en mis vanaf nu niets meer.

Ga naar YouTube

Ralph de Kok

Al vanaf de eerste uitzending van Ik BBQ voor jou in 2016 is Ralph de Kok de culinaire grootmeester van het programma. Na een carrière in de muziekindustrie duikt Ralph de wereld van outdoor cooking in. En niet onverdienstelijk. Ralph wint diverse BBQ kampioenschappen en gaat workshops geven. Ralph treedt op als ambassadeur voor diverse merken in de business en runt daarnaast zijn eigen BBQ winkel, het Barbecuepaleis in Cuijk. Als er iemand is die verstand heeft van outdoor cooking dan is het Ralph de Kok wel. Ralph is de culinaire steun en toeverlaat van onze kandidaten in het programma die een heerlijk gerecht gaan voorbereiden.

Corine Boon

Corine begon haar carrière op het toneel in musicals als Cats en Chicago. Sinds 1994 is ze te zien op televisie. Allereerst als actrice in soaps en later als presentatrice van diverse televisieprogramma’s. De meesten van jullie kennen Corine van Campinglife, Eigen Huis & Tuin en Van Slager tot Chef. Nu is Corine Boon al weer een paar seizoenen de steun en toeverlaat van onze grillmeester Ralph de Kok. Zij volgde Koert-Jan de Bruijn op die het programma hiervoor presenteerde.

De geschiedenis van het barbecueën

Barbecueën is een eeuwenoude kooktechniek die zijn oorsprong heeft in de Caribische eilanden. Het woord ‘barbecue’ komt van het woord ‘barbacoa’ dat door de Taino-indianen werd gebruikt om een houten rooster boven vuur aan te duiden. Door de eeuwen heen heeft het barbecueën zich verspreid over de hele wereld en heeft het vele variaties en technieken ontwikkeld. In de Verenigde Staten is barbecueën bijvoorbeeld een ware cultuur geworden en zijn er vele verschillende stijlen ontstaan, zoals de Texas-stijl, Kansas City-stijl en Memphis-stijl.

Ook in Nederland is barbecueën populair geworden en is het niet meer weg te denken uit onze zomerse activiteiten. Ralph de Kok heeft met zijn passie voor barbecueën en het kookprogramma ‘Ik BBQ voor jou’ bijgedragen aan de populariteit van het barbecueën in Nederland.

Het mooie van barbecueën is dat er eindeloos gevarieerd kan worden met recepten en technieken. Zo kan er worden gekozen voor de klassieke methode van indirect grillen, waarbij het vlees op afstand van het vuur wordt gegaard. Maar ook de techniek van ‘low and slow’, waarbij het vlees op lage temperatuur gedurende lange tijd wordt gegaard, is populair geworden.

Bij Ik BBQ voor jou vind je vele heerlijke barbecue recepten en handige tips voor het bereiden van de lekkerste gerechten op de barbecue. Of je nu een beginnende barbecueër bent of een doorgewinterde grillmaster, bij Ik BBQ voor jou vind je alles wat je nodig hebt om van jouw barbecue een succes te maken.

BBQ recepten van grillmeester Ralph de Kok

Ga naar alle recepten

wordt mede mogelijk gemaakt door